Koren 2015

Sokkenbuurt
Naam Afbeelding
UgchelenHet Sokkenbuurt Zeemanskoor is eigenlijk een koor dat van alle markten thuis is. In hoofdzaak wordt er gezongen over de scheepvaart, de zee en alles wat daaraan verwant is. De dirigent van het koor is Lex Sonneveld. De accordeon, piano, gitaars en de fluiten zorgen voor de muzikale begeleiding. Het koor is opgericht in 1998 en bestaat uit ruim 65 leden.
www.sokkenbuurtzeemanskoor.nl
Muiterij Kantje Boord
Naam Afbeelding
DussenMuiterij Kantje Boord uit Dussen is opgericht in 1998. Al vanaf het begin voelen de leden zangers zich sterk verbonden met het water, de zee, de (antieke) scheepvaart en het zeemansleven.Momenteel staat het koor onder leiding van Annemieke Kamphuis uit Vlijmen. Zij wordt daarin bijgestaan door 3 accordeonisten, een banjospeler en een bodhránspeler.
www.muiterij-kantje-boord.nl
Shantymen Kaap Hoorn
Naam Afbeelding
HoornShantymen ‘Kaap Hoorn’ is een ca. 30 man tellend koor uit 1995. Zij zingen voornamelijk oude werkliederen uit de tijd van de zeilvaart. Het koor wordt instrumentaal begeleid door accordeon, gitaar, banjo, mandoline, thin wistle en viool.
www.kaaphoorn.nl
Dronter Piraten
Naam Afbeelding
DrontenDe Dronter Piraten zijn piraten van de voormalige Zuiderzee en het huidige IJsselmeer. Waar zij komen, brengen ze liedjes ten gehore die in verband staan met de zee, de wind, het water, het zeemansleven en vooral in verband staan met het voormalig werkgebied, het IJsselmeer. Opgericht in 1999 en inmiddels bestaande uit 50 leden.
www.dronterpiraten.nl
Het Ruime Sop
Naam Afbeelding
BussumShantykoor Het Ruime Sop uit Bussum is een enthousiast en bruisend koor dat inmiddels al negen jaar binnen onze landsgrenzen en soms daar buiten tussen de 35 & 40 optredens per jaar verzorgd. Het Ruime Sop brengt een leuke mix tussen traditonele zeemansliederen, shanty's en verschillende vuurwerknummers met goede solisten.
www.hetruimesop.nl
Shantykoor Ermeluiden
Naam Afbeelding
ErmeloNa een gedegen voorbereiding werd d.d. 30 september 2003 het Shantykoor “Ermeluiden” opgericht. Bij de oprichting bedacht de initiator van het Shantykoor het gezegde:
"Waar men zingt en lacht daar zijn geen boze mensen". Het repertoire omvat, naast Shanty
– en zeemansliederen, ook diverse gezelligheidsliederen.
www.ermeluiden.nl
Shantykoor Almere
Naam Afbeelding
AlmereAl sinds 2001 is Shantykoor Almere een groep enthousiaste Shantymen die zingen over het leven aan boord van schepen uit de tijd van de zeil en stoomvaart en over
heimwee en verlangen naar moeder de vrouw. Onze zangers worden begeleid door een eigen combo, bestaande uit accordeons, percussie, gitaar, bas-gitaar en bongo's. Bij sommige nummers hoort u de mond- harmonica of de dwarsfluit.
www.shantykooralmere.nl
Westlands zeemanskoor
Naam Afbeelding
De Lier“Westlands Zeemanskoor Onderzeil” is een 10 jaar jong koor dat op interactieve wijze zeemansliederen ten gehore brengt.
www.onderzeil.net
Poortzangers
Naam Afbeelding
WoudenbergMannenkoor "De Poortzangers" uit Woudenberg is een veelzijdig Nederlandstalig koor, opgericht in 2001. Behalve zeemansliedjes brengen zij een diversiteit aan Nederlandstalige nummers. Het koor telt ongeveer 60 zangers.
Begeleid door 4 accordeonisten, een bassiste, een concert drummer en een slagwerker op grote trom.
www.de poortzangers.nl
Zeemanskoor Eemvaarders
Naam Afbeelding
AmersfoortZeemanskoor de Eemvaarders is op 14 februari 2007 opgericht door een clubje zeer enthousiaste mannen uit Amersfoort en omstreken. Naast de Nederlandse smartlappen van de zee, schuwen zij ook de shanty niet.
www.eemvaarders.nl
Shantykoor An-poal60
Naam Afbeelding
WeertShantygroep ‘Aan Paol 60’ werd in juni 2003 opgericht. Op dit moment bestaat de vereniging uit 30 leden. De zanggroep bestaat uit 4 stemgroepen: 1ste en 2de tenoren, baritons en bassen. Instrumentaal wordt de zanggroep ondersteund door een eigen combo bestaande uit een accordeonist, gitarist, en een mandolinespeler. De groep staat onder
muzikale leiding van Gerald Wijnen.
www.aanpaol60.nl
Skulpers
Naam Afbeelding
CastricumTussen het Noordzeestrand en de duinvoet bij Castricum en Bakkum liggen de wortels van het in 1995 opgerichte mannenkoor 'De Skulpers'. Het koor bestaat uit 40 personen. De dirigent is Marcel Klaver. Het koor wordt begeleid door drie accordeonisten.
www.skulpers.nl
Compagniezangers
Naam Afbeelding
MedemblikHet koor is opgericht in 1989. Hun repetoire bestaat uit een uitgebreide verzameling shanties en sea-songs.
www.compagniezangers.nl
Melbuuln-Piratenkoor
Naam Afbeelding
BorneDit bontgekleurde en fraai uitgedoste Melbuul'n Piratenkoor uit Borne werd in 1999 opgericht. Het bestaat momenteel uit 26 zangers en 5 muzikanten. Het repertoire bestaat uit shanties, zeemansliederen en bekende meezingers in de Nederlandse, Duitse en Engelse taal.
www.melbuulnpiratenkoor.nl
The Salty-Dogs
Naam Afbeelding
MierloShantykoor The Salty Dogs werd opgericht in 1999 en heeft 40 enthousiaste leden. Voor de begeleiding beschikken The Salty Dogs over een uitgebreid muziekcombo, met viool, trekzak, mondharmonica, gitaar, accordeons grote trom. Dirigent is Cor Lijten.
www.saltydogs.nl
Tussen Rijn en Lek
Naam Afbeelding
Wijk bij DuurstedeHet Wijks Shantykoor “Tussen Rijn & Lek” zingen Shanty-liederen en Seasongs, onder begeleiding van accordeons, mondharmonica, banjo, gitaar, tin-whistle, percussie en mandolinemuziek. Het koor is opgericht in 1999 en bestaat uit 60 leden.
www.wijksshantykoor.nl