Nieuws uit 2018

Bravour uit Woerden dubbel in de prijzen

Onder het motto “Wijk en Buursteden” organiseerde het Wijks shantykoor “Tussen Rijn en Lek” zaterdag 28 september j.l. voor de 16e keer het shantyfestival in Wijk bij Duurstede.   

De koren streden om een nieuwe “Wijkse Zuidwester” uitgereikt door een vakjury onder leiding van wethouder Wil Kosterman, daarnaast kon er ook de ‘Rabobankpublieksprijs 2018’ gewonnen worden. Beiden prijzen gingen dit jaar naar Bravour uit Woerden. Het jurycommentaar loog er niet om: Dit koor is een lust voor het oog, zij zingen spat gelijk en heel mooi meerstemmig. Alles klopt aan dit koor en de dirigente heeft het koor goed onder controle!

Dankzij het mooie weer waren er veel mensen op de been, de terrassen zaten goed vol en ook de Lekko-dagen werden goed bezocht.

De foto’s zijn te bewonderen op de foto-pagina van deze website. 

Zaterdag 29 september Shantyfestival Wijk & Buursteden

Traditiegetrouw vindt op de laatste zaterdag in september het shantyfestival in Wijk bij Duurstede plaats. Dit jaar met als thema Wijk en Buursteden. We hebben 12 koren uit de omgeving van Wijk uitgenodigd en zij gaan er weer een gezellig feest van maken. Er zijn natuurlijk ook prijzen te winnen, naast de ‘Wijkse Zuidwester’ uitgereikt door een vakjury onder leiding van Wil Kosterman kan er ook  de ‘Rabobankpublieksprijs 2018’ gewonnen worden.

3e plaats bij de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2017

Woensdagavond 31 januari ontving het Wijks Shantykoor de derde prijs voor het organiseren van het Shantyfestival. Al 15 jaar lang organiseren ongeveer vele vrijwilligers het Shantyfestival op de laatste zaterdag van september.

Naast inwoners van de hele gemeente trekt het festival publiek uit de wijde omgeving en liefhebbers vanuit heel Nederland. Ze genieten allemaal van de muziek, sfeer en uitstraling van ons prachtige stadje. Het Shantyfestival heeft dan ook een grote toeristische waarde.

Op de foto trotse voorzitter Jan Meuleman ontvangt de prijs uit handen van wethouder Wil Kosterman

Het was een mooi lustrumfeest!

Ondanks dat de weergoden ons dit jaar niet zo gunstig gezind waren hebben de 15 koren een fantastisch resultaat laten zien. Juryvoorzitter Wil Kosterman zei bij de prijsuitreiking ‘Een winnaar kiezen uit alle winnaars van de afgelopen 15 jaar was geen gemakkelijke taak. Het niveau dit jaar lag heel erg hoog’.

De winnaars van dit jaar zijn:

De gouden zuidwester en de lustrumprijs is gewonnen door Zeemanskoor Rumor di Mare. De zilveren zuidwester ging naar Sokkenbuurt Zeemanskoor en de bronzen zuidwester naar het Viswijvenkoor Dulle Griet. De Rabobankpublieksprijs werd gewonnen door het Shantykoor Onder Zeil.

Bekijk hier een foto-impressie van het 3e lustrum >>>>