Wisseltrofee

Overhandigen van de wisseltrofee 2015 voor “Het Ruime Sop” uit Bussum

Op dinsdagavond 29 december gingen 3 vertegenwoordigers van het shantyfestival Wijk bij Duurstede, Jan van Wees, Cees de Bruijn en Jan Meuleman naar Bussum om de wisseltrofee 2015 te overhandigen aan “Het Ruime Sop”.

Zij werden ontvangen met koffie en toegesproken door de voorzitter, Frans Roemen, van “Het Ruime Sop” uit Bussum.

Deze memoreerde aan de fijne en gezellige dag die zij op 26 september in Wijk bij Duurstede hadden gehad. Het nadeel van die dag was, volgens hem, dat sommige van hun zangers dreigden naast hun schoenen te gaan lopen toen de _DSC2920beoordeling van de jury bekend werd.

Vervolgens gaf Jan Meuleman , als voorzitter van het shantyfestival Wijk bij Duurstede, aan dat hij wel kon begrijpen dat “Het Ruime Sop” trots was. De opmerkingen op het juryrapport liegen er niet om, te weten;

“Geweldig!!; Van het begin tot het eind boeiend; Heerlijk koor, veel kwaliteit; Maakt er een mooi feestje van; Zeer functionele begeleiders; Uitermate humorvolle presentatie van het 1e lied (my Irish Molly).”

Op de door de jury gemaakte opmerking “Ik zou de heren graag eens een kerstconcert zien geven” werd blijkbaar binnen het koor wisselend gereageerd.

“Het Ruime Sop” had totaal 217,5 punten opgebouwd;

Vocaliteit44 punten2e plaats van alle deelnemers
Zuiverheid/muzikaliteit43 punten2e plaats van alle deelnemers
Verstaanbaarheid43,5 punten1e plaats van alle deelnemers
Repetoirekeus43,5 punten1e plaats van alle deelnemers
Presentatie43,5 punten1e plaats van alle deelnemers

Hier mag je met recht trots op zijn.

Vervolgens overhandigde Jan aan Herman de affiche voor volgend jaar, het 14e shantyfestival d.d. 24 september 2016, waar “Het Ruime Sop” als winnaar 2015 uiteraard ook voor uitgenodigd is.

_DSC2959Wel met de waarschuwing dat het shantyfestival Wijk bij Duurstede, voor volgend jaar, gaan proberen nog betere koren uit te nodigen. “Het Ruime Sop” zal het weer zwaar krijgen.

Uiteindelijk het moment waar wij voor gekomen zijn, namelijk het overhandigen van de wisseltrofee waar de naam van “Het Ruime Sop” bij is gezet. Deze trofee dient wel zaterdag 24 september 2016 weer te worden terug gegeven, waarna het festival 2016 kan starten.

Uiteraard werd de dit kleine feestje afgesloten met nogmaals de gelukwensen en een slok. Daarna hebben wij nog mogen genieten van de vele liedjes die “Het Ruime Sop” oefende die avond.

 

Namens het shantyfestival tussen Rijn en Lek

Jan van Wees
Cees de Bruijn
Jan Meuleman

 

_DSC2955 _DSC2938 _DSC2917_DSC2972